391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Dubajban káosz uralkodik: Vihar pusztított, a repülőtér is leállt

10perc.hu
2024. 04. 17.
Dubajban káosz uralkodik: Vihar pusztított, a repülőtér is leállt

Brutális esőzés sújtotta Dubajt és az Öböl-menti államokat, áradásokat okozva, 20 ember halálát okozva. A dubaji repülőtér leállt, az utazást nem javasolják.

Brutális esőzés sújtotta az Öböl-menti államokat szerdán, áradásokat és árvizeket okozva. A vihar 20 ember halálát okozta és teljesen megzavarta a forgalmat a világ második legforgalmasabb repülőterén Dubajban.

A dubaji repülőtér "nagyon nehéz" körülmények között üzemelt, és az utazóknak nem javasolták az utazást, mert szinte minden kifutópályát elöntött a víz.

A vihar és az áradások összesen 20 ember halálát okozták. A hatóságok újabb viharokra figyelmeztettek a térségben, és sok területen még mindig nem vonult el a víz. Az Egyesült Arab Emírségek 75 éve nem tapasztalt akkora esőzést - írja a BBC.

Felvételeken is látszik, hogy az utakat teljesen elárasztotta a víz, autókkal együtt. Egy 29 éves brit turista, Caroline Seubert elmondta, hogy a férjével együtt egy bevásárlóközpontban rekedtek. A bevásárlóközpontot elöntötte a víz, a mennyezet összeomlott, és a hely bezárt. A metró leállt, a taxik nem közlekedtek, így a bevásárlóközpontban kellett éjszakázniuk.

Egy másik dubaji brit lakos, Ross Moore "hihetetlen látványnak" nevezte a vihart. Soha nem látott ilyet az Egyesült Arab Emírségekben, és 2017 óta él ott. A mennydörgés és a villámlás is hihetetlen volt, a zajt soha nem fogja elfelejteni. Mivel magasabb ponton lakik, elkerülhette az áradást, csak egy kis víz tülekedett be az ajtó alatt.

Bár a heves esőzés kedd estére alábbhagyott, a dubaji repülőtér vezetése arra figyelmeztetett, hogy a helyreállítás eltarthat egy darabig. Az Emirates, az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb nemzetközi légitársasága éjfélig nem fogadott utasokat semmilyen gépen. Néhány szakértő szerint a nem mindennapi időjárási jelenséget a mesterséges esőcsinálás okozta, Dubajban ugyanis a hatalmas meleg és szárazság miatt mesterségesen állítják elő az esőt - írja az ATV.


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek