392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A Qatar Airlines elkerülte az ausztrál pert a nők kényszerített invazív vizsgálata miatt

10perc.hu
2024. 04. 12.
A Qatar Airlines elkerülte az ausztrál pert a nők kényszerített invazív vizsgálata miatt

Az eset még 2020-ban történt.

A Qatar Airways elkerülte a pert azon eset kapcsán, amikor több női utast kényszerítettek invazív orvosi vizsgálatokra, miután egy ausztrál szövetségi bíróság szerdán elutasította az ügyet - közölte a CNN.

2020. október 2-án 13 ausztrál nő uzatott át Doha repülőterén, Katarban, úton Sydneybe, amikor a Qatar Airways repülőjükről kiszállították őket a katari biztonsági szolgálatok tagjai, és fizikai vizsgálatoknak vetették alá őket a repülőtéri kifutón álló mentőautókban. A vizsgálatot az indította el, hogy a repülőtéri hatóságok egy újszülött babát találtak elhagyva egy mosdóban a repülőtéren.

Az asszonyokat a repülőről "sötét egyenruhás személyek" vitték el, amit a Katari Belügyminisztérium (MOI) arra hivatkozva mondott, hogy szükséges volt annak megállapításához, hogy közülük valaki az újszülött anyja-e, egy a CNN által látott bírósági ítélet szerint. Öt nő jogi lépéseket tett a légitársaság, a Katari Civil Repülési Hatóság (QCAA) és a Qatar Airways Doha repülőteret működtető MATAR leányvállalata ellen, kártérítést követelve az alkalmatlan fizikai érintkezésért, az őrizetbe vételért és az eset mentális egészségi hatásaiért.

A légitársaság azt állította, hogy a "sötét egyenruhás személyek" a Katari Belügyminisztérium (MOI) rendőrségének tagjai, így nem az alkalmazottai, és az sem a mentőautóban dolgozó ápoló.

Főkép forrása:
Caribb/Flickr
Címkék:
#Reptér

További cikkek