Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az izraeli légicsapás megölt 6 segélyszervezeti munkatársat

10perc.hu
2024. 04. 02.
Az izraeli légicsapás megölt 6 segélyszervezeti munkatársat

Egy izraeli légicsapás tragikus következményekkel járt Gázában.

A José Andrés híres séf által alapított World Central Kitchen (WCK) 6 munkatársa és palesztin sofőrjük halt meg egy izraeli légicsapásban Gázában - írja az AP News. A támadás potenciálisan jelentős visszaesést jelent a tengeri segélyszállítmányok Gázába szállítására tett erőfeszítésekben, ahol Izrael Hamász elleni offenzívája több százezer áldozatot sodort az éhezés szélére.

A WCK logójával ellátott védőfelszerelést viselő holttesteket a Deir al-Balah kórházban mutatták be. A kórházi adatok szerint a halottak között van három brit, egy ausztrál, egy lengyel és egy amerikai-kanadai kettős állampolgár.

A tűz forrását nem erősítették meg, de az izraeli hadsereg vizsgálatot indított a "tragikus incidens" körülményeinek megállapítására. A WCK szerint a csapat egy három autóból álló konvojban utazott, két páncélozott járművel. A konvojt "az izraeli hadsereggel összehangolt mozgás" ellenére is eltalálták, miután elhagyta a Deir al-Balah raktárt, ahol a csapat 100 tonna humanitárius élelmiszersegélyt rakott ki.

Erin Gore, a WCK vezérigazgatója elmondta, hogy a támadás "nem csak a WCK elleni támadás, hanem a humanitárius szervezetek elleni támadás, amelyek a legsúlyosabb helyzetekben jelennek meg, amikor az élelmiszert háborús fegyverként használják fel. Ez megbocsáthatatlan."

Három segélyszállító hajó érkezett Ciprusról Gázába 400 tonna élelmiszerrel és készletekkel a WCK és az Egyesült Arab Emírségek szervezésében. Az izraeli hadsereg részt vett mindkét szállítmány koordinálásában.

Címkék:
#Izrael

További cikkek