391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

III. Károly király részt vesz a húsvétvasárnapi istentiszteleten

10perc/APNews
2024. 03. 26.
III. Károly király részt vesz a húsvétvasárnapi istentiszteleten

III. Károly király és Camilla királynő vasárnap részt vesz a windsori kastély kápolnájában tartott húsvéti istentiszteleten - közölték a Buckingham-palota tisztviselői kedden.

Ez lesz a 75 éves király első jelentősebb megjelenése azóta, hogy februárban rákot diagnosztizáltak nála - közölte az APNews.

A tisztviselők szerint Károlyt és Camillát a királyi család tagjai kísérik majd el a Szent György-kápolnában. Az esemény várhatóan kisebb lesz a szokásosnál. Vilmos herceg és Kate walesi hercegnő, aki a múlt héten jelentette be, hogy szintén rákkezelésen vesz részt, várhatóan nem vesz részt.

A király is kezelés alatt áll, és a diagnózis óta szinte minden nyilvános szereplését felfüggesztette. A tisztviselők nem közölték, hogy Károlynak milyen formája van a ráknak, de azt mondták, hogy nincs összefüggésben azzal, hogy nemrégiben egy jóindulatú prosztatabetegség miatt kezelték.

A tisztviselők elmondták, hogy az uralkodó folytatja az állami ügyeket, beleértve a Rishi Sunak miniszterelnökkel való rendszeres heti találkozókat, és nem adja át alkotmányos államfői szerepét.

Kedden Károlyt a Buckingham-palotában mutatták be, amint az Egyesült Királyság különböző részeiről származó közösségi és hitbéli vezetőkkel találkozik, hogy meghallgassa a társadalmi kohézió erősítéséért végzett munkájukat a fokozott nemzetközi feszültségek közepette.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek