Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Három tinédzsert vettek őrizetbe osztálytársuk halála miatt Kínában

10perc/BBC
2024. 03. 18.
Három tinédzsert vettek őrizetbe osztálytársuk halála miatt Kínában

Az észak-kínai Handan város hatóságai őrizetbe vettek három tizenéves fiút osztálytársuk brutális halála miatt.

A 13 éves, csak Wang vezetéknevén azonosított fiú esete dühöt és heves vitát váltott ki a fiatalkori bűnözésről.

A hatóságok egy elhagyatott zöldségeskertben elásva találták meg a fiú maradványait. A fiút az apja szerint az iskolában zaklatták. A rendőrség szándékos emberölésként vizsgálja az esetet.

Mindhárom őrizetbe vett tinédzser 14 év alatti. A kínai törvények szerint a 12 évnél idősebb, de 14 év alattiak csak akkor indulhatnak büntetőeljárás ellen, ha a Legfelsőbb Népi Ügyészség, az ország legfőbb ügyészsége ezt engedélyezi.

Az áldozat és osztálytársai "hátrahagyott gyerekek", ezt a kifejezést Kínában azokra a gyerekekre használják, akik a nagyszüleikkel élnek vidéken, míg szüleik a városokban dolgoznak.

Az eset a közösségi médiában gyászhullámot váltott ki, a hétvégén több tízezer bejegyzés jelent meg a Weibón és a Douyinon.

"Az egész ország figyeli ezt az ügyet, remélem, hogy a rendőrség igazságos lesz, és kielégítő választ ad az áldozat családjának" - írta egy felhasználó az áldozat apjának egy bejegyzéséhez fűzött kommentben, amely 50 ezer lájkot kapott.

A hozzászólásokban sokan azt mondták, hogy a gyanúsítottakat koruk ellenére keményen meg kell büntetni.

Az áldozat március 10-én délután tűnt el - közölte az apja a Douyin, a TikTok kínai változatán közzétett videóban. A helyi önkormányzat szerint a fiú valószínűleg még aznap meghalt.

"A gyermekem március 10-én 15 óra körül még élt és virult... Az összes pénzét 16:10-kor utalták le a telefonjáról, és a telefonját kikapcsolták" - mondta az apa. - Halála előtt a fiú 191 jüant (17 dollár; 13 font) utalt át három osztálytársa egyikének.

A fiút "három osztálytársa hosszú időn át zaklatta" - mondta a család ügyvédje, Zang Fanqing egy hétfői Weibo-posztban.

A hatóságok kihallgatása során a három elkövető elvezette a rendőröket a fiú holttestéhez, miután kezdetben tagadták, hogy tudnák, hol van eltemetve.

A rendőrség még vizsgálja a gyilkosság indítékát.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Kína

További cikkek