388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megerősödött a NATO az Atlanti-óceán mindkét oldalán

10perc.hu/MTI
2024. 03. 14.
Megerősödött a NATO az Atlanti-óceán mindkét oldalán

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben tartott beszédében hangsúlyozta, hogy a NATO megerősödött az Atlanti-óceán mindkét oldalán, és felkészült a váratlan biztonsági kihívásokra. Kiemelte Ukrajna azonnali további támogatásának szükségességét, és történelmi hibának nevezte volna Vlagyimir Putyin győzelmét.

Az elmúlt év során a világ veszélyesebb hellyé vált, de a NATO megerősítette védelmét és rendkívül erős katonai erejét az Atlanti-óceán mindkét oldalán - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben csütörtökön.

A 2023-as évet értékelő beszédében Stoltenberg kiemelte, hogy a NATO felkészültsége javult, és képes válaszolni a váratlan biztonsági kihívásokra. A szövetség katonai erejét demonstrálta a keleti szárnyon megerősített jelenléttel, valamint a Balti-tengeren és a Fekete-tengeren tartott hadgyakorlatokkal.

A szövetségeseknek most kell teljesíteniük fegyver- és lőszerszállításra vonatkozó vállalásukat, ugyanis a harctéren minden nap számít. Az ukránok nem bátorságban, hanem lőszerben szenvednek hiányt - mondta.

A NATO-főtitkár történelmi hibának nevezte volna Vlagyimir Putyin orosz elnök győzelmét. A NATO elkötelezett Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának megőrzése mellett.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#NATO

További cikkek