388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Biden és Trump fölényes győzelmet aratott a szuperkedden

10perc.hu
2024. 03. 06.
Biden és Trump fölényes győzelmet aratott a szuperkedden

Joe Biden elnök és Donald Trump volt elnök is magabiztos győzelmet aratott a demokrata és republikánus előválasztáson a szuperkedden, 16 államban és egy amerikai területen. Ez tovább erősíti annak esélyét, hogy novemberben ismét ők ketten mérik össze erejüket az elnökválasztáson.

A CBS News előrejelzései alapján Biden elnök Kalifornia, Texas, Virginia és Észak-Karolina kulcsfontosságú államokban is győzedelmeskedett, míg Trump a szavazók széles rétegeinek támogatását élvezte a GOP-választók körében. Az exit poll felmérések szerint a bevándorlás és a gazdaság voltak a legfontosabb témák a szavazók számára.

Haley volt ENSZ-nagykövetnek csupán Vermontot sikerült megnyernie, így nem tudta megakadályozni Trumpot a szuperkeddi győzelemben. A szuperkeddi államok a teljes delegáltszám több mint egyharmadát teszik ki, így óriási befolyással bírnak a jelölési folyamat alakulására.

Trump Mar-a-Lagóban tartott beszédében ünnepelte a győzelmét, míg Biden elnök egy nyilatkozatban bírálta ellenfelét, mondván, hogy "elszántan elpusztítja a demokráciánkat".

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek