Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az EU támogatja a tengeri humanitárius folyosó létrehozását a Gázai övezethez

10perc/MTI
2024. 03. 06.
Az EU támogatja a tengeri humanitárius folyosó létrehozását a Gázai övezethez

Az Európai Unió támogatja azokat az erőfeszítéseket, melyek egy tengeri humanitárius folyosó létrehozását célozzák a gázai lakosság ellátásának biztosítására az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus idején.

Az Európai Bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva a Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője közölte: mivel Ciprus a tengeri humanitárius folyosó létrehozását célzó kezdeményezés élére állt, Ursula von der Leyen bizottsági elnök csütörtökön a szigetországba utazik. Ursula von der Leyen pénteken felkeresi Lárnaka kikötőjét, hogy meglátogassa a gázaiak ellátását célzó, közös uniós segítség eljuttatására kialakított központot.

"Az Európai Bizottság az izraeli-palesztin konfliktus kezdete óta hangsúlyozza, hogy támogatást kell nyújtani a rászoruló palesztinoknak. Ahogy hangsúlyozza azt is, hogy a Hamászhoz és annak terrorista tevékenységeihez nem kötődő ártatlan palesztinok helyzete a legnagyobb aggodalomra ad okot, érdekükben minden lehetséges lépést megtesz" - fogalmazott.

Az uniós bizottság újra és újra megnöveli a humanitárius segítségnyújtás terén biztosított támogatását. A 125 millió eurós humanitárius segélykereten felül, amelyet a palesztinok idei megsegítésére különített el az Európai Unió, további 68 millió eurós segélyt biztosít az ENSZ-en keresztül a palesztin lakosság számára, valamint a múlt héten folyósította az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNWRA) számára elkülönített támogatás első, 50 millió eurós részletét.

Főkép forrása:
Creative Commons/Vodafone Institut/ Stefan Wieland

Hirdetés

További cikkek