388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Joe Biden újabb szankciókkal sújtaná Oroszországot

10perc, MTI
2023. 12. 23.
Joe Biden újabb szankciókkal sújtaná Oroszországot

Az Oroszország elleni szankciók újabb körére adott felhatalmazást Joe Biden amerikai elnök pénteken. A döntés értelmében az Egyesült Államok újabb áruk importtilalmát vezetheti be, és újabb pénzügyi intézményeket sújthat szankciókkal.

Az új szankciók keretében az Egyesült Államok importtilalmat vezethet be az Oroszországban bányászott, feldolgozott vagy gyártott gyémántok, valamint az orosz halászati ipar termékei és az alkoholtermékek esetében. A szankciók kiterjedhetnek olyan árukokra is, amelyeket Oroszországban dolgoztak fel, még akkor is, ha azok harmadik országban származnak.

A szankciós felhatalmazás egyben szélesíti a pénzintézetek körét, amelyek büntethetővé válnak oroszországi kapcsolatok miatt. A jövőben olyan pénzügyi vállalkozások is amerikai szankció alá kerülhetnek, amelyek már Oroszországot érintő szankciókkal sújtott személyek vagy vállalatok számára jelentős tranzakciókat bonyolítanak vagy szolgáltatást nyújtanak.

A Biden-adminisztráció újabb szankciói további nyomást gyakorolhatnak Oroszországra, és súlyosbíthatják az ország gazdasági nehézségeit. A szankciók azonban nem valószínű, hogy rövid távon kényszerítik Oroszországot az ukrajnai háború befejezésére.


Összegzés:
- Joe Biden pénteken aláírt egy elnöki rendeletet, amely újabb szankciókat jelent be Oroszország ellen.
. A szankciók célja, hogy tovább súlyosbítsák az orosz gazdaságot, és megakadályozzák, hogy Oroszország folytathassa a háborút Ukrajnában.

Főkép forrása:
Az Egyesült Államok kormánya (rawpixel.com)

További cikkek