386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin döntött: idén jön a fékezett habzású karácsony Oroszországban

10perc.hu
2023. 11. 15.
Putyin döntött: idén jön a fékezett habzású karácsony Oroszországban

Egy percre sem állnak meg a fronton, így az elnök elhatározása értelmében a karácsonyi ünneplések elmaradnak az orosz nép számára.

Az ismert film, a Reszkessetek betörők alapján mondták sokan, hogy nincs karácsony Kevin nélkül. Nos, ez a mondás most úgy változott meg Oroszországban, hogy nincs karácsony Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök súlyos döntést hozott az Ukrajnában zajló háború miatt. Úgy tűnik, Putyin hajthatatlan, és egy percre sem állnak meg a fronton, így döntött arról, hogy a karácsonyi ünneplések nagy részben elmaradnak Oroszországban - írja a Promotions.

Oroszország nem tervez nagyobb ünnepi eseményeket a határ menti régióiban és a konfliktus által közvetlenül érintett területeken. Ezek közül az egyik a Krím, míg a szárazföldön a másik Kurszk, ahol a Putyin szerint tilos a tűzijáték. Ez a politika megegyezik a közeli Belgorodéval, mivel mindkét régiót sújtotta az ukrán hadsereg betörése.

"Nem tervezünk nagy nyilvános rendezvényeket tartani a Krím Köztársaságban újévre és karácsonyra. A fő prioritás a biztonság. De természetesen mindent megteszünk, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk a krímiek számára. A gyermekek újévi ünnepeit korlátozott formában tartjuk meg. A közterületeken karácsonyfákat állítunk fel, az utcákat pedig feldíszítjük” - nyilatkozta a Krím-félsziget Kreml-hű kormányvezetője, Szergej Akszjonov. 

Felhívta arra is a figyelmet: lehetnek terrorista csapások, bár a valóságban a fenyegetés az, hogy Ukrajna megpróbálja visszavenni az irányítást saját területe felett.

Főkép forrása:
kremlin.ru

További cikkek