391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Beindult Putyin hadigépezete! Több mint 100 települést támadtak egyszerre az oroszok

10perc.hu
2023. 11. 02.

A Hamász Izrael ellen indított nagyszabású támadása miatti helyzetben elsősorban a Közel-Keletre figyel a világ, de Ukrajnában sem csitulnak a harcok.

Vélhetően elérkezettnek látta az időt Moszkva arra, hogy a megrekedt ukrán ellentámadást követően újra offenzívát indítson. Sőt, a 20 hónapja zajló orosz-ukrán háború talán legnagyobb támadását indították meg.

Soha még nem támadt annyi településre egy nap az orosz hadsereg a háború során, mint az elmúlt 24 órában: több mint 100 települést vettek tűz alá. Oroszország drónokat és egy rakétát is indított szerdára virradóan ukrán katonai és egyéb fontos létesítmények ellen – közölte az ukrán légierő.

A kremencsuki olajfinomítót is találat érte. A kelet-ukrajnai Herszon elleni orosz támadásban egy ember meghalt és ketten megsebesültek – közölte a régió kormányzója –, egy orosz dróncsapásban pedig egy másik halt meg Nyikopolban.


Az elmúlt 24 órában több mint 100 települést vettek tűz alá az oroszok      Fotó: Telegram


A beindult offenzíva ellenére az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint az orosz hadviselés állóháborúra rendezkedik be, valamint a felperzselt föld taktikájával törnék meg az ukránok erejét. Valerij Zaluzsnij arra figyelmeztetett, hogy ebben akár sikeresek is lehetnek.

Oroszország védelmi minisztere szerint hiába szállít új fegyvereket a NATO, Ukrajna el fogja veszíteni a háborút. Szergej Sojgu szerint az ukránok súlyos veszteségeket szenvednek, amikor megpróbálnak benyomulni az oroszok által ellenőrzött Zaporizzsjai, Herszoni és Donyecki területekre.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek