Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Beindult Putyin hadigépezete! Több mint 100 települést támadtak egyszerre az oroszok

10perc.hu
2023. 11. 02.
Beindult Putyin hadigépezete! Több mint 100 települést támadtak egyszerre az oroszok

A Hamász Izrael ellen indított nagyszabású támadása miatti helyzetben elsősorban a Közel-Keletre figyel a világ, de Ukrajnában sem csitulnak a harcok.

Vélhetően elérkezettnek látta az időt Moszkva arra, hogy a megrekedt ukrán ellentámadást követően újra offenzívát indítson. Sőt, a 20 hónapja zajló orosz-ukrán háború talán legnagyobb támadását indították meg.

Soha még nem támadt annyi településre egy nap az orosz hadsereg a háború során, mint az elmúlt 24 órában: több mint 100 települést vettek tűz alá. Oroszország drónokat és egy rakétát is indított szerdára virradóan ukrán katonai és egyéb fontos létesítmények ellen – közölte az ukrán légierő.

A kremencsuki olajfinomítót is találat érte. A kelet-ukrajnai Herszon elleni orosz támadásban egy ember meghalt és ketten megsebesültek – közölte a régió kormányzója –, egy orosz dróncsapásban pedig egy másik halt meg Nyikopolban.


Az elmúlt 24 órában több mint 100 települést vettek tűz alá az oroszok      Fotó: Telegram


A beindult offenzíva ellenére az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint az orosz hadviselés állóháborúra rendezkedik be, valamint a felperzselt föld taktikájával törnék meg az ukránok erejét. Valerij Zaluzsnij arra figyelmeztetett, hogy ebben akár sikeresek is lehetnek.

Oroszország védelmi minisztere szerint hiába szállít új fegyvereket a NATO, Ukrajna el fogja veszíteni a háborút. Szergej Sojgu szerint az ukránok súlyos veszteségeket szenvednek, amikor megpróbálnak benyomulni az oroszok által ellenőrzött Zaporizzsjai, Herszoni és Donyecki területekre.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek