Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kezdődik! Netanjahu kitűzte a gázai szárazföldi invázió időpontját

10perc.hu
2023. 10. 26.
Kezdődik! Netanjahu kitűzte a gázai szárazföldi invázió időpontját

A hadművelet célja a Hamász uralmának megsemmisítése és a több mint 220 túsz kiszabadítása lesz.

Az izraeli miniszterelnök televíziós beszédében bejelentette, hogy a vezérkari főnökkel egyetértésben döntöttek a támadás időpontjáról. A hadművelet célja a Hamász uralmának megsemmisítése és a több mint 220 túsz kiszabadítása lesz – írta az ATV.

Netanjahu az időpontot nem hozta nyilvánosságra, de elmondta: "Szárazföldi invázióra készülünk, de azt nem árulhatom el, hogy mikor és hogyan, és nem kívánom részletezni azokat a szempontokat a döntés mögött, amelyeknek a nagy részéréről a közvélemény nem is tud."


Rövidesen elindul Gáza szárazföldi lerohanása, az izraeli hadsereg készen áll     Fotó: BBC


Ez utóbbi megfogalmazás arra utalhat, hogy az izraeli hadsereg felkészül egy többfrontos háborúra is, amennyiben északról a Hezbollah is bekapcsolódik a Hamász oldalán. A Wall Street Journal ma arról írt, hogy Washington azt kérte az izraeli kormánytól, hogy addig várjanak a támadással, míg az amerikai hadsereg befejezi a térségben a légvédelmi rendszereinek a telepítését.

Ez szintén azt jelzi, hogy az Egyesült Államok is tart a konfliktus kiszélesedésétől. A jemeni húszi lázadók a múlt héten négy rakétát lőttek ki az izraeli Eilat irányába, amelyek egyenként több mint 400 kg-os robbanófejjel voltak felszerelve. Ezeket a rakétákat, valamint további 15 drónt az amerikai haditengerészet légvédelmi alakulata lelőtte.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek