Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Újabb tragédia a porviharban! Majdnem száz jármű ütközött össze, hatan meghaltak

10perc.hu
2023. 05. 02.
Újabb tragédia a porviharban! Majdnem száz jármű ütközött össze, hatan meghaltak

A nullára csökkent látótávolságban egymás után ütköztek a kamionok és az autók egy amerikai autópályán.

Legalább hat ember meghalt, és több mint harmincan kerültek kórházba, miután majdnem száz jármű összeütközött egy amerikai autópályán, ahol egy porvihar miatt nullára csökkent a látótávolság – jelentette a helyi sajtó. A sztrádát több kilométer hosszan lezárta a rendőrség.

A tömegkarambol helyi idő szerint hétfőn délelőtt történt az Illinois állam egyik legforgalmasabb autópályájának számító I-55-ön. Mindkét irányban nagyjából hatvan személyautó és harminc kamion ütközött egymásnak, majd több kamion ki is gyulladt – írta az rtl.hu.

A helyi hatóságok közlése szerint a területen szokatlanul erős porvihar alakult ki, ahogy a csapadékmentes időjárás miatt az autópálya mellett lévő földeken kiszáradt a talaj felső rétege, és az erős szél azt magával vitte. Egy szemtanú New York Timesnak arról számolt be, hogy a rossz látási viszonyok ellenére az autók nem lassítottak le, a kamionok pedig a nagy szélbe ide-oda billegtek az autópályán.

A hatóságok közlése szerint több mint harminc sérültet kellett kórházba szállítani. A legfiatalabb kétéves, a legidősebb 80. Állapotukról nem közöltek részletes információkat, csak annyit, hogy vannak, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Főkép forrása:
cbsnews.com

Hirdetés

További cikkek