Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Argentínába járnak szülni az orosz nők – a dél-amerikai ország kormánya megállítaná a születési turizmust

10perc.hu
2023. 02. 13.
Argentínába járnak szülni az orosz nők – a dél-amerikai ország kormánya megállítaná a születési turizmust

Az elmúlt évben mintegy 10 500 orosz várandós nő érkezett Argentínába, körülbelül 7000-en tértek haza a szülés után.

Ukrajna inváziója óta a dél-amerikai országban nőtt az orosz nők száma, akik gyermeket szülni érkeznek Argentínába, hogy így szerezzenek állampolgárságot gyermekük számára. Az argentin bevándorlási hatóságok megunták a születési turizmust, és sorra csapnak le azokra az orosz nőkre, akik kizárólag szülni érkeznek Buenos Airesbe – írta meg a The Guardian.

Az argentin bevándorlási hivatal igazgatója, Florencia Carignano bejelentette, hogy bírósági vizsgálat indult a szerinte jövedelmező üzletág ügyében, amely argentin útleveleket ígér az orosz szülőknek. Az igazgató azután szólalt meg, hogy a múlt héten, csütörtökön 33 várandós nő – mindegyik 32 és 34 hetes terhesség között – érkezett meg ugyanazon a járaton.


Az argentin bevándorlási hivatal igazgatója, Florencia Carignano bejelentette, hogy bírósági vizsgálat indult a szerinte jövedelmező üzletág ügyében    Fotó: Twitter/Florencia Carignano


Hogy miért pont Argentína a terhes orosz nők célpontja? Nos, az oroszoknak nincs vízumkötelezettsége a dél-amerikai országba való beutazáshoz, így a családok számára népszerű célponttá vált, ha a gyermekeiknek a második állampolgárság kiváltságait szeretnék megadni.

Carignano szerint az elmúlt évben mintegy 10 500 orosz várandós érkezett a dél-amerikai országba – ebből 5800-an az elmúlt három hónapban –, és a legtöbben a terhesség 33. vagy 34. hetében vannak. A tisztviselő elmondta, hogy a nők közül körülbelül 7000-en tértek haza a szülés után, és argentin ügyvédeket bízták meg azzal, hogy argentin állampolgárságot kérjenek a baba számára.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Turizmus

További cikkek