Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Már a bécsi karácsonyi vásárt is utolérte a takarékosság

10perc.hu
2022. 11. 05.
Már a bécsi karácsonyi vásárt is utolérte a takarékosság

Kevesebb stand, LED-es fényfüzérek – többek között ezekkel az újításokkal várja idén a látogatókat Bécs híres karácsonyi vására, a Christkindlmarkt.

November 19-én nyitja meg kapuit a bécsi karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt, amelyet 1986 óta a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatzon rendeznek meg – írta meg a piacesprofit.hu. Mivel a nemcsak a látogatók, hanem az elszálló energiaárak miatt a kiállítók számára is egyre fontosabb a fenntarthatóság és az energiatakarékosság, ezen szempontok mentén újították meg Európa egyik legismertebb karácsonyi vásárát.

Éppen ezért idén egyharmaddal kevesebb standot állítanak fel. Egyrészt így több hely marad nézelődni és kisebb lesz a tumultus, másrészt a felszabaduló helyeken fedett pihenőrészeket alakítanak ki, ahol a látogatók nyugodtabb körülmények között fogyaszthatják el a standoknál vásárolt puncsot, sült kolbászt vagy gesztenyét.

Idén először kizárólag többször használatos tányérokon és poharakban adják ki az enni-innivalót, de a puncsos bögrét – akárcsak eddig – haza lehet vinni szuvenírként. Ugyanakkor a karcsúsítás után megmaradó száz stand kínálata kielégíti minden Christkindlmarkt-rajongó igényét a  karácsonyi díszek, ajándékok, textíliák, ékszerek, játékok és kézműves termékek világában.


A takarékosság ellenére minden lesz a bécsi vásáron, ami karácsony     Fotó: Stadt Wien Marketing


Az energiatakarékosság jegyében idén kizárólag LED-es fényfüzéreket használnak a vásár és az azt körülvevő mesevilág kivilágításához, egy órával rövidebb ideig lesz bekapcsolva a díszvilágítás és negyven fával kevesebbet fognak feldíszíteni.

A Christkindlmarkt egyik látványossága a külön a vásár számára készített, kézzel festett klasszikus körhinta, melynek közelében egy kifejezetten a gyerekek igényeire szabott stand található. Idén is lesz szívekkel feldíszített fa, rénszarvasszán, óriáskerék, fagyöngypavilon és korcsolyapálya. A bécsi városháza előtti mesevilág, a Christkindlmarkt 2022. december 26-ig tart nyitva.

Főkép forrása:
Stadt Wien Marketing
Címkék:
#Ausztria

További cikkek