386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orosz segítséggel robbantották fel a Krími hidat ukrán terroristák Putyin szerint

10perc.hu
2022. 10. 10.
Orosz segítséggel robbantották fel a Krími hidat ukrán terroristák Putyin szerint

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vezetője bejelentette, az ukrán szakszolgálatoknak orosz és külföldi állampolgárok segítettek a támadás előkészítésében.

Sokak szerint a várt forgatókönyv érvényesült, amikor Vlagyimir Putyin fogadta Alekszandr Basztrikint, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnökét és átvette tőle a szombati Krími híd ellen elkövetett robbantással kapcsolatos jelentését.

Ezt követően ugyanis az orosz elnök kijelentette, a hatóságok nem kételkednek benne, hogy a Krími hídon elkövetett robbantás terrortámadás volt a polgári infrastruktúra egy kritikus fontosságú létesítménye ellen, amelyet az ukrán szakszolgálatok követtek el.

Az SZK vezetője közölte, hogy a felrobbantott kamion útvonala Bulgáriából, Georgián, Örményországon, Észak-Oszétián, és a Krasznodari területen át vezetett el a hídig. Az FSZB bevonásával azonosították a jármű mozgásának szervezőit, és ez alapján kijelenthető, hogy az ukrán szakszolgálatoknak orosz és külföldi állampolgárok segítettek a támadás előkészítésében.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek