Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Joe Biden keményen megfenyegette Vlagyimir Putyint és oligarcháit!

10perc.hu
2022. 03. 02.
Joe Biden keményen megfenyegette Vlagyimir Putyint és oligarcháit!

Az amerikai elnök ma hajnalban, a kongresszus két háza előtt mondta el évértékelő beszédét, melynek középpontjában természetesen az oroszok ukrajnai agressziója állt.

Az Unió állapotáról szóló beszéd hagyományosan az amerikai politika egyik méltóságteljes eseménye. Az elnök ilyenkor a kongresszus két háza előtt számol be a választott politikusoknak és a nemzetnek az ország helyzetéről és várható politikája főbb elemeiről. Joe Biden idei beszédének középpontjában természetesen az oroszok ukrajnai agressziója állt.

„Vlagyimir Putyin orosz elnök hat nappal ezelőtt a szabad világ alapjait próbálta megingatni, de csúnyán elszámolta magát, ugyanis olyan falba ütközött, amelyre nem számított, találkozott az ukrán néppel. Putyin háborúja előre megfontolt és indokolatlan volt. Elutasította a diplomáciai erőfeszítéseket. Úgy gondolta, hogy a Nyugat és a NATO nem fog válaszolni és úgy gondolta, hogy megoszthat minket. De tévedett, mert készen álltunk” – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök a kongresszus két háza előtt.



Biden bejelentette, hogy - követve Kanada és az Európai Unió országainak példáját - kitiltják az orosz légitársaságok gépeit az Egyesült Államok légteréből. "Szövetségeseinkkel együtt lezárjuk az amerikai légteret minden orosz járat előtt, folytatva Oroszország elszigetelését és további nehézségeket okozva ezzel gazdaságuknak" - mondta az elnök.

Biden kijelentette, hogy az Egyesült Államok utánaered a Vlagyimir Putyint támogató orosz oligarcháknak. Az amerikai igazságügyi minisztérium egy külön munkacsoportja fogja vizsgálni a bűneiket.

"Ma este azt mondom az orosz oligarcháknak és a korrupt vezetőknek, akik dollármilliárdokat építettek fel az erőszakos rezsimből, hogy ne tovább. Együttműködünk az európai szövetségeseinkkel, hogy megtaláljuk és lefoglaljuk jachtjaikat, luxuslakásaikat, magánrepülőgépeiket" – fogalmazott az amerikai elnök.

Főkép forrása:
rosbalt.ru
Címkék:
#Joe Biden

További cikkek