385.43 Ft

354.78 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Így buliztunk az idei Exit fesztiválon

10perc.hu
2021. 07. 14.
Így buliztunk az idei Exit fesztiválon

Az Újvidéken megrendezett Exit fesztivál Európa legnagyobb zenei eseménye lett a pandémia kezdete óta.

Bármilyen hihetetlenül is hangzik a korlátozások árnyékában – éppen, hogy kijőve az otthonaink négy fala közül –, de az újvidéki Petrovaradin-erődben és környékén tartott Exit Fesztiválon mintegy 180.000 ember vett részt négy nap alatt a szervezők szerint.



A fesztivál hétfő kora reggeli órákban ért végett, de inkább nézzük, hogy is kezdődött. A résztvevőknek az oltási igazolást vagy negatív PCR-tesztet kellett bemutatniuk a belépés feltételeként.

Külföldikén ez úgy nézett ki, hogy a fesztivál előtt pár nappal kaptunk egy mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatást, így már a kiérkezéskor tudtuk, hogy a karszalag átvétele előtt gyorstesztet fognak csinálni, de azt nem gondoltuk, hogy a fesztivál szervezői ilyen profin megszerveznek mindent.

A legnagyobb melegben értünk a voucher beváltó helyre, ahol egy közepesen hosszú sor állt az utcán. Majdnem ott is hagytuk az egészet, de végül úgy döntöttünk, hogy teszünk egy próbát. Beálltunk a sorba, és mire kettőt pislogtunk, már kint is voltunk belőle a karszalaggal a csuklónkon.

És hogy mi történt a két pislogás közben?
Az utcáról először a Master Centar (kongresszusi központ) előterébe kerültünk, ahol várnunk kellett pár percet. Innen egy hatalmas csarnokba mentünk, ahol rengeteg teszthelyiség állt rendelkezésre. Bementünk az egyik ilyenbe, és már készült is a gyorsteszt. Pár perc várakozás után és a negatív teszteredménnyel a kezünkben mentünk tovább a karszalagos pulthoz. Gyors ellenőrzés és már kaptuk is a karszalagot.
Mindez nem volt több 10 percnél.



A város a kánikula ellenére megtelt élettel. Már többször jártunk a fesztiválon és Újvidéken is, és mindig szerettük a nyüzsgő belvárost, a sok embert és a teraszokat. Ha lappangott is valahol mélyen Novi Sad (Újvidék) belvárosában a koronavírustól való félelem, az a fesztiválra belépve teljesen szertefoszlott.


Az idén 20. évfordulóját ünneplő esemény már régóta vonzza a szomszédos balkáni országok zenei rajongóit, idén viszont olyan országok, mint Franciaország, Németország és Spanyolország fesztiválrajongói is az Exit-re sereglettek a hétvégén. Ez nem csoda, mivel a legtöbb nagy európai zenei fesztivál idén is kénytelen volt lemondani az eseményeket a koronavírus miatt.



Az Exit Fesztivál arról is híres, hogy nagy rock együtteseket is vendégül lát. Az elmúlt években ilyen volt a Guns N 'Roses, az Arctic Monkeys és a Cure. Idén ezt a szerepet a svéd Sabaton metal együttes töltötte be.

Természetesen a túlsúlyt itt is a DJ-k jelentik. A maszk nélküli tömeg olyan nevekre bulizhatott idén, mint David Guetta , DJ Snake, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Maceo Plex és még sokan mások.

A fellépők szempontjából a pandémia ott éreztette hatását, hogy több fellépő nem tudott eljutni a fesztiválra az utazási korlátozások miatt. Így elmaradt az amerikai rapper Tyga, a német DJ Boris Brejcha, a skót DJ Denis Sulta, a brit DJ / producer Hot Since 82 és az amerikai DJ / producer Honey Dijon fellépése is.

A szervezők ezt a kellemetlenséget a programok módosításával, és a kedvencek hosszabb szettjeivel oldották meg, így kárpótolva a rajongókat.

A bulihangulat és a látogatók száma szombat este érte el tetőfokát. Ezen az estén lépett fel Meduza, Robin Schulz, és az orosz női tehetség Nina Kravitz (aki kitöltötte Boris Brejcha szettjét a Dance Arénában vasárnap kora reggel).

Ja igen. Dance Aréna. Többször jártunk már az Exit fesztiválon (vagy az erődben, amikor nem volt fesztivál), de a Dance Aréna helyszínén mindig elcsodálkozunk.

Mi elneveztük “katlannak”. Mert egy hatalmas gödörben van, ahova ideiglenes vaslépcsőkön lehet le, illetve feljutni (pontosan 65 lépcsőt számoltunk felfelé).

 Ebben a katlanban 25.000 ember fér el. Klausztrofóbiásoknak, tömegiszonnyal rendelkezőknek egyáltalán nem ajánlott. Viszont, akik nem rendelkeznek ilyen félelmekkel, óriási élménnyel gazdagodtak, hiszen a szervezők idén sem spóroltak a hang-és fénytechnikával.



Összegezve, jó volt újra a régi normalitást átélni, a felhőtlen szabadságot és a fesztivál hangulat különleges atmoszféráját.

Az Exit fesztivál szervezői jól építik a márkát, a koronavírus és az utazási korlátozások közepette sikeresen megszerveztek és levezényeltek egy olyan eseményt, amely újra összehozta az embereket és mosolyt csalt az arcukra. Mindez pedig jót jelent a jövő évi Exit számára.

Főkép forrása:
10perc.hu
Címkék:
#Fesztivál

További cikkek