Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Vitézy: Éjszakai metró és buszközlekedés fejlesztése szükséges

10perc.hu
2024. 10. 24.
Vitézy: Éjszakai metró és buszközlekedés fejlesztése szükséges

Vitézy Dávid javasolja az éjszakai metró és buszközlekedés fejlesztését Budapesten, hogy péntek-szombat éjjel is közlekedjenek a járatok.

Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, kezdeményezi, hogy a metrók éjfél után is közlekedjenek péntek és szombat esténként, valamint hogy vizsgálják felül a budapesti éjszakai buszhálózatot. Bejegyzésében azt írta: „a Közgyűlés kérje fel a közlekedésszervező BKK-t, hogy több változatban dolgozzon ki javaslatokat” az éjszakai közlekedés reformjára - közölte a 24.hu.

Vitézy hangsúlyozta, hogy érdemes megfontolni a metróüzem 24 órássá tételét az ünnepnapokat megelőző éjszakákon is, és javasolja, hogy jövő év elején döntsenek a bevezetésről, hogy 2025 tavaszán új menetrendet lehessen bevezetni.

A politikus emlékeztetett, hogy a 6-os villamos 24 órás üzemének bevezetése óta a nappali járatok éjszaka is jelentős forgalmat vonzanak, ami biztonságot és megszokást nyújt az utasoknak. Vitézy kiemelte, hogy a budapesti metrók üzemideje hagyományosan 23:40 körül zár, így a fővárosi metró az egyik legkorábban záró metró Európában, holott a belváros éjfél után is aktív.

„Ennek megváltoztatását 2017-ben elértük,” mondta Vitézy, „de a Covid miatti korlátozások feloldása után a hosszabb üzemidő visszaállítása elmaradt.” Végezetül hangsúlyozta, hogy az éjszakai metróüzem bevezetése „kihatással lenne a felszínen közlekedő éjszakai járatok kihasználtságára,” így elengedhetetlen a 2005-ös civil javaslatra bevezetett éjszakai buszhálózat felülvizsgálata is.


Főkép forrása:
Northfoto

Hirdetés

További cikkek