Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Orbán Viktor: Brüsszel puccsra készül a magyar kormány ellen?

10perc.hu/MTI
2024. 10. 11.
Orbán Viktor: Brüsszel puccsra készül a magyar kormány ellen?

Orbán Viktor szerint az Európai Bizottság és az Európai Néppárt vezetői meg akarják buktatni a magyar kormányt, és brüsszeli koalíciót kívánnak létrehozni.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában élesen bírálta az Európai Bizottság (EB) és az Európai Néppárt vezetőit, Ursula von der Leyent és Manfred Webert. A kormányfő kijelentette, hogy mindkét politikus célja a szuverenista magyar kormány megbuktatása és egy "brüsszelita" kormány hatalomba helyezése. Orbán szerint Brüsszel arra törekszik, hogy Magyarország olyan politikát folytasson, amely jobban megfelel az uniós érdekeknek.

A miniszterelnök értékelte a magyar uniós elnökség szerdai európai parlamenti programismertetőjét követő vitát is. Orbán úgy vélte, a vita „mellőzte a tényeket, gyűlölködő volt, és nem foglalkozott Európával vagy az európai emberekkel, csak a támadásról szólt.”

A vita kapcsán Orbán kijelentette: „Világossá tették, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és helyére az európai szocialisták Dobrev Klárát, míg a Néppárt Magyar Pétert a Tisza Párt képviseletében szeretné kormányon látni.”

A miniszterelnök szerint a két politikai erő, az Európai Néppárt és az európai szocialisták „szövetségre léptek”, és közösen törekszenek a kormány leváltására. Orbán úgy véli, hogy céljuk Magyarország „háborús részvétele Ukrajnával, a brüsszeli migrációs politika támogatása, valamint a család- és gyermekvédelmi törvények eltörlése.”

Idézet Orbán Viktortól: „Világossá tették, hogy ez az a koalíció, amit szeretnének, és amelynek a házassága meg is történt a szemünk előtt” - mondta a kormányfő.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a brüsszeli elvárások szerint Magyarországnak részt kellene vennie az ukrajnai konfliktusban, valamint be kellene engednie a migránsokat, és támogatnia kellene a gazdasági és kereskedelmi háborúkat.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek