Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Vitézy Dávid hársfateát javasolt az őt seggnyalással vádoló Lázár Jánosnak

10perc.hu
2024. 10. 09.
Vitézy Dávid hársfateát javasolt az őt seggnyalással vádoló Lázár Jánosnak

Új szintre lépett a MÁV-HÉV járatritkítással kapcsolatos csörte, Lázár János éles támadással illette Vitézy Dávidot, aki hársfateát ajánlott a miniszternek a feszültség oldására.

Lázár János közlekedési miniszter, újabb éles hangvételű posztban támadta Vitézy Dávidot, a Podmaniczky Mozgalom jelenlegi fővárosi frakcióvezetőjét.

„Vitézy a Fidesz után most Magyar Péter seggét nyalja” – fogalmazott Lázár, tovább fokozva a politikai feszültséget.

Vitézy Dávid ironikus válasza: „Javaslom egy hársfatea elfogyasztását”

Vitézy Dávid nem hagyta szó nélkül Lázár kritikáját, és válaszában ironikusan így kezdte:

„Javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó. Úgy látom, nem ártana”.

A korábbi közlekedési államtitkár szerint a jelenlegi miniszter éles szavai nem méltók a pozíciójához. Felidézte, hogy Lázár minisztersége kezdetén Széchenyit idézte, és hozzátette:

„Egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust”.

A vita mögött a MÁV-HÉV ritkítási tervei állnak

Vitézy a vitát szakmai síkra terelve a MÁV-HÉV Zrt. október 3-ai hivatalos e-mailjére hivatkozott, amelyben a vállalat a BKK-nál a HÉV-vonalak ritkítását kezdeményezte. A javaslat szerint a gödöllői, ráckevei és csepeli vonalon 18-23%-os kínálatszűkítés lenne decembertől a munkanapok csúcsidőszakában.

Vitézy szerint erről Karácsony Gergely főpolgármester is említést tett, ám ő kimaradt Lázár posztjából. A Podmaniczky Mozgalom vezetője szerint Lázár ugyan visszakozott a HÉV-járatok ritkításának tervéből, de a vita még nem zárult le.

„Ha jól hámozom ki a sok indulatos gyűlölködése közül, Ön a mai posztjában visszatáncolt a MÁV-HÉV járatritkítási terveiből. Ennek örülök, ha tényleg így lesz” – reagált Vitézy, majd hozzátette:

„Hársfatea is lesz, ígérem”.

Főkép forrása:
Vitézy Dávid Facebook oldala

További cikkek