Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A 19 éves képviselő, aki megzavarta Orbán Viktor sajtótájékoztatóját - ki ő pontosan?

10perc.hu
2024. 10. 09.
A 19 éves képviselő, aki megzavarta Orbán Viktor sajtótájékoztatóját - ki ő pontosan?

Gyekiczki Márton, a Demokratikus Koalíció fiatal politikusa a figyelem középpontjába került, miután megzavarta Orbán Viktor sajtótájékoztatóját az Európai Parlamentben.

Orbán Viktor sajtótájékoztatója az Európai Parlamentben nem maradt zavartalan, amikor Gyekiczki Márton félbeszakította a miniszterelnök nyitóbeszédét. A Demokratikus Koalíció politikusa erős szavakkal illette Orbánt, kérdéseivel pedig azt firtatta, mennyiért árulta el Magyarország és az Európai Unió érdekeit. Gyekiczki először a kötcsei pikniken vált ismertté, amikor játékpénzzel szórta meg a miniszterelnököt, tiltakozva a kormány kínai gigahitel iránti elkötelezettsége ellen - írta meg az Index.

A 19 éves Gyekiczki Márton jelenleg az ország legfiatalabb választott önkormányzati képviselője, Érden dolgozik. Az eset után Orbán Viktor az újságírók kérdéseire nevetve reagált, mondván, hozzászokott az ilyen ellenzéki támadásokhoz. Gyekiczki azonban nem hagyta annyiban a dolgot, közösségi oldalán is megosztotta a jelenetet.

A fiatal politikus Gyurcsány Ferenc pártjának aktív tagja, aki több alkalommal szembehelyezkedett a kormánnyal és Orbán Viktor politikájával. A kötcsei pikniken történt incidens után a Magyar Nemzet Gyurcsány „pótfiaként” írt róla, utalva édesapja politikai múltjára, aki korábban Kuncze Gábor belügyminiszter kabinetfőnöke volt.

A történtek után Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán kiállt Gyekiczki mellett, büszkén nyilatkozva róla. Hasonlóképpen Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője is védelmébe vette a fiatal politikust, kiemelve, hogy Gyekiczkinek csak Orbán emberei okoztak nehézségeket, míg az Európai Parlament biztonsági szolgálata nem tartotta problémásnak a közbeavatkozását.

A jelenet itt nézhető vissza:

Főkép forrása:
Gyekiczki Márton (Facebook)

További cikkek