Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

DK-s aktivista zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatóját

10perc.hu
2024. 10. 08.
DK-s aktivista zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatóját

Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatóját megzavarta egy DK-s aktivista, aki hangosan kérdőre vonta a miniszterelnököt.

Orbán Viktor kedden délután Strasbourgban tartott sajtótájékoztatót, ahol a magyar soros EU-elnökség programját kívánta ismertetni - közölte a 24.hu. A miniszterelnök elmondta, hogy az eseményt szándékosan egy nappal az Európai Parlament vitája előtt szervezték meg, hogy ne terelődjön el a figyelem a lényegi kérdésekről. Azonban, ahogy mondandója lényegéhez ért, a DK ifjúsági szervezetének tagja, Gyekiczki Márton az asztalához rohant és azt kiabálta:

"Mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?"

Gyekiczkit az őrök kivezették, Orbán Viktor pedig úgy reagált, hogy a magyar politikában, ha valaki gazembernek nevezi a másikat, az csak annyit jelent, hogy nem értenek egyet. Ezután visszatért a soros elnökség programjára, ahol többek között Mario Draghit és Emmanuel Macront idézve beszélt Európa versenyképességének hanyatlásáról. Kiemelte: „Az európai versenyképesség hanyatlása a legsúlyosabb kihívás, amivel szembe kell néznünk.”

Orbán kulcsfontosságúnak tartja az adminisztratív terhek és túlszabályozás csökkentését, valamint megfizethető energiaárakat és zöld iparpolitikát szorgalmaz. Szerinte egy versenyképességi paktum elfogadása segíthetne Európának visszanyerni versenyképességét.

A migrációval kapcsolatban ismét hangsúlyozta, hogy a magyar elnökség szerint az EU külső határait meg kell védeni, és az illegális migrációt csak az unió határain kívül lehet megállítani. Emellett javasolta, hogy vezessék be a schengeni csúcstalálkozók rendszerét a biztonsági kérdések hatékonyabb kezelése érdekében.

Végezetül Orbán az EU bővítéspolitikájáról is beszélt, és hangsúlyozta, hogy a nyugat-balkáni országok uniós integrációja mellett kiemelt cél Szerbia csatlakozási feltételeinek mielőbbi megállapítása. A mezőgazdasági politikáról is szó esett, amelyről Orbán elmondta, hogy Magyarország részt kíván venni a 2027 utáni uniós költségvetés és agrárpolitika tervezésében.

A sajtótájékoztatót Orbán egy optimista kijelentéssel zárta: ,,Ez a magyar elnökség veleje. Ha ezt mind megvalósítjuk, akkor a magyar elnökség jelszava is valósággá válik: Make Europe Great Again."


Főkép forrása:
Gyekiczki Márton Facebook

További cikkek