Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Koalíciós tárgyalások a Kutyapárt és a Tisza Párt között?

10perc.hu
2024. 09. 20.
Koalíciós tárgyalások a Kutyapárt és a Tisza Párt között?

Kovács Gergely és Vitézy Dávid egy lehetséges fővárosi koalícióról tárgyaltak Magyar Péter lakásán.

Három héttel ezelőtt találkozott Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke és Vitézy Dávid, a Tisza Párt volt főpolgármester-jelöltje Magyar Péter lakásán, hogy egy lehetséges fővárosi koalícióról tárgyaljanak – írja a 444.hu több forrásra hivatkozva. Kovács Gergely megerősítette a lapnak, hogy valóban sor került egy ilyen találkozóra - számolt be róla a Telex.

A 444.hu információi szerint a négyszeres egyeztetés témája egy MKKP-Tisza-LMP-Vitézy koalíció létrehozása volt, amely összesen 16 szavazattal rendelkezne a Fővárosi Közgyűlésben. Azonban a többség eléréséhez szükség lenne egy további szereplőre, aki a tervek szerint Karácsony Gergely lehetne, ha elfogadná az ajánlatot.

A "Magyar-tervnek" nevezett elképzelés alapján Vitézy Dávid főpolgármester-helyettesi pozícióba kerülne, és a főváros legnagyobb költségvetésű cégeit, mint a BKV, BKK és BKM Budapesti Közművek Zrt., felügyelné. A tervek között szerepelt az is, hogy nem támogatnák Kiss Ambrus újraválasztását általános főpolgármester-helyettesként, illetve korlátoznák Karácsony Gergely jogát arra, hogy bizonyos esetekben a közgyűlést megkerülve döntsön.

Vitézy Dávid a 444-nek adott válaszában kijelentette: „Nem állapodtam meg Magyar Péterrel arról, hogy a Tisza Párt támogat főpolgármester-helyettesként, mert a jelölés kizárólagos joga a főpolgármesteré, azt más nem teheti meg. Karácsony Gergely pedig ilyet sem formálisan, sem informálisan nem vetett fel, tehát ez fikció.” 

A lap szerint a koalíciós terv végül a Kutyapárton bukott meg. Vitézy neve korábban már felmerült főpolgármester-helyettesként, Gyurcsány Ferenc is beszélt róla a Spirit FM egyik műsorában, és kijelentette, hogy ha Karácsony Vitézyt jelölné erre a pozícióra, a Demokratikus Koalíció nem támogatná ezt a javaslatot.

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek