Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Bulizókat sodort a Dunába a kizúduló csapadékvíz az Erzsébet hídnál

10perc.hu
2024. 08. 15.
Bulizókat sodort a Dunába a kizúduló csapadékvíz az Erzsébet hídnál

Az Erzsébet híd budai oldalánál, az Ördög-ároknál több bulizó sodródott a Dunába, miután hirtelen csapadékvíz zúdult ki a kifolyóból.

Csütörtök hajnalban, körülbelül 3 óra körül, az Erzsébet híd budai oldalán az Ördög-árok kifolyójából hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert a Dunába sodort - írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azonnal reagált a bejelentésre, és a helyszínre irányította a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit. A rendőrök a part mentén folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított a mentésben részt vevők számára.

A mentési munkálatok során néhány személynek sikerült saját erejéből kijutnia a vízből, őket kisegítették a vízből.

A mentők három embert vittek kórházba.

A BRFK közleménye szerint a helyszínen adatgyűjtést végeztek, és mintegy 30 tanút hallgattak meg. A tanúk beszámolói alapján a zenés rendezvény helyszínén hirtelen lezúduló csapadékvíz sodorta a folyóba a jelenlévőket. Bár senki nem jelentett eltűnt személyt, a vízirendészet hajói továbbra is átvizsgálják a folyószakaszt, hogy kizárják a további veszélyeket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja az eset körülményeinek vizsgálatát, és igyekszik minden részletet feltárni, hogy megelőzzék a hasonló baleseteket a jövőben.

Főkép forrása:
Police.hu

További cikkek