Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Volt olimpikonra dőlt rá a téglafal Hévízen

10perc.hu
2024. 07. 10.
Volt olimpikonra dőlt rá a téglafal Hévízen

A Hévizen történt medencei baleset áldozata egy volt olimpikon volt.

Hétfő délután tragikus baleset történt Hévízen, amikor egy hotel felújítása közben ledőlt egy téglafal, maga alá temetve egy munkást, aki azonnal életét vesztette. Az áldozat Petrovics János volt, egykori olimpikon bokszoló, amit a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősített - közölte a Telex.

Petrovics 52 éves volt, és 12 évesen kezdett el bokszolni. Három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, részt vett az 1991-es világbajnokságon és az 1992-es olimpián, ahol a 60 kg-osok között 17. helyezést ért el. A 2000-es évek elején is aktívan bokszolt, majd egy ideig külföldön élt.

A baleset egy beltéri medence közelében történt, ahol munkások bontottak egy térelválasztó falat. Petrovics a fal másik oldalán tartózkodott, amikor az Ytong téglák rádőltek. A munkatársai és a hotel orvosa azonnal a helyszínre siettek, de sajnos nem tudták újraéleszteni. Az eset után a rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, és a kormányhivatal munkavédelmi hatósági eljárást kezdeményezett. A baleset a Danubius Hotels lánc egyik hotelében történt, és a cég közölte, hogy a munkaterületet szabályosan átadták a szerződött partnerüknek.


Főkép forrása:
Heather Cowper/Flickr
Címkék:
#Baleset

További cikkek