Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Árpád hídi halálos baleset: a Schadl–Völner-ügy egyik tanúja vesztette életét

10perc.hu
2024. 07. 05.
Árpád hídi halálos baleset: a Schadl–Völner-ügy egyik tanúja vesztette életét

A Schadl-Völner-ügy egyik tanúja volt a három halálos áldozat egyike az Árpád hídi balesetben.

A Schadl–Völner-ügy egyik tanúja, B. Ervin, életét vesztette az Árpád hídi balesetben, amely szerdán este történt. Hárman haltak meg, amikor egy lopott taxit vezető sofőr forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra, és frontálisan ütközött egy Suzukival. A balesetben a lopott taxi sofőrje és a Suzuki mindkét utasa meghalt. Az egyik áldozat a 34 éves B. Ervin volt, aki júniusban tanúskodott a bíróság előtt a Schadl–Völner-ügyben, korábban végrehajtó-helyettesként dolgozott - közölte a Telex.

B. Ervin meghallgatásán azt állította, hogy nem dolgozott közvetlenül a korrupcióval vádolt Schadl Györggyel, és csak pletykákat osztott meg az ügy 1. számú tanújával. A tanú vallomásában korábban azt mondta, hogy B. Ervintől hallotta, hogy azoknak, akikből később végrehajtók lettek, vissza kellett osztaniuk a pénzt Schadlnak. B. Ervin azt is elmondta, hogy négyszer sikertelenül pályázott végrehajtói pozícióra, bár Schadl buzdította, hogy próbálkozzon tovább.

A Schadl–Völner-ügy lényege, hogy Schadl György korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle, összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe pozíciójából eredő befolyásával segített elintézni Schadl kéréseit, például a jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Schadl lényegében „fizetésként” adta Völnernek a pénzt, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon különböző ügyek elintézésében. A végrehajtói kar elnöke ezt abból a pénzből finanszírozta, amit azoktól kapott, akiket a végrehajtói pozícióba segített, így összesen 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a vád szerint. Hétből hat végrehajtó elismerte a bíróságon, hogy pénzért cserébe kaptak segítséget Schadl Györgytől pozícióik megszerzéséhez.

Főkép forrása:
MTI/Mihádák Zoltán
Címkék:
#Baleset

További cikkek