Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Verőcei hajóbaleset: hiába kérték, nem lassított a hajó kapitánya

10perc.hu
2024. 05. 30.
Verőcei hajóbaleset: hiába kérték, nem lassított a hajó kapitánya

Nyilatkozott a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője.

A verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője szerint hiába kérték, nem lassított a motorcsónak vezetője, hangzott el az RTL Híradójában. Az olasz férfi, aki a balesetet túlélte, elmondta, hogy az elején még élvezték, ahogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek. Az ütközés előtt nem sokkal ismerte meg a magyarokat, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra - közölte a 444.

Két héttel ezelőtt szombaton egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. Az ütközés során egyedül az olasz férfi élte túl a balesetet, aki a motorcsónak hátsó részében állt, arccsont- és kulcscsonttörést szenvedett. Két utas holttestét már az ütközés után megtalálták, öt embert eltűntként kerestek. Az öt eltűntből négy áldozat holttestét megtalálták a múlt héten a Dunában. Daniella volt az utolsó áldozat, akinek holttestét hétfő délelőtt találták meg.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a kishajón egy buliból hazafelé tartó társaság utazott. Többen 22 óra után hallották a csattanást, és látták, ahogy az MS Heidelberg szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat, de nem állt meg. A szabályok szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót. A Személyhajósok Szövetségének szóvivője szerint a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót. A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, és őrizetbe vették.



Főkép forrása:
BudaPestkörnyéke.hu (Facebook)
Címkék:
#Baleset

További cikkek