Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem megy el a parlament rendkívüli ülésére a Fidesz

10perc.hu
2024. 05. 29.
Nem megy el a parlament rendkívüli ülésére a Fidesz

Távol marad a Fidesz az ellenzéki pártok által összehívott üléstől.

A Fidesz képviselőcsoportja nem vesz részt a péntek esti parlamenti rendkívüli ülésen, ahol két, az ellenzék által indított napirendi pontot tárgyalnának: az orosz hekkertámadás ügyét és Sulyok Tamás esetét. A Gulyáságyú Média értesülései szerint a kormánypárti képviselők már jelezték távolmaradásukat.

Kedden délutánra az ellenzéki képviselők összegyűjtötték a szükséges aláírásokat a rendkívüli ülés kezdeményezéséhez - közölte a Telex. Az egyik napirendi pont Dobrev Klára múlt pénteki feljelentése Sulyok Tamás ellen, amelyben Dobrev azt állítja, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy Sulyok Tamás külföldi érdekeltségeknek játszott át magyar földeket. A másik téma a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervereit ért orosz kibertámadás, amelyről a Direkt36 írt 2022-ben. Az ügy újra a figyelem középpontjába került, miután a 444 egy videóban mutatott be egy államtitkári levelet, amely alátámasztja, hogy a minisztérium tudott a támadásról, bár korábban Szijjártó Péter "kampányhazugságnak" nevezte az erről szóló híreket.

A pénteki rendkívüli ülés várhatóan nem lesz határozatképes, mivel Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője előre jelezte, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt az ülésen. A Fidesz képviselői a keddi házbizottsági ülésen sem voltak jelen.

Főkép forrása:
twiga269/Flickr

További cikkek