Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hajóbaleset Verőcénél: Megtalálták az utolsó áldozatot

10perc.hu
2024. 05. 28.
Hajóbaleset Verőcénél: Megtalálták az utolsó áldozatot

A Verőcénél történt hajóbaleset utolsó áldozatának holttestét is megtalálták, így lezárult a keresés.

Hétfőn este Verőce térségében találták meg a több mint egy hete történt hajóbaleset utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán.

Május 18-án éjjel a Dunán, Verőcénél, egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott, közülük egynek sikerült sérülten partra jutnia. Nem sokkal később Verőcétől délre egy férfi holttestét találták meg a Duna-parton, majd egy női holttestre bukkantak a Megyeri hídnál.

Múlt szerdán találták meg a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestét Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves nő holttestére bukkantak. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg a katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken. Tegnap pedig Szigetújfalu közelében találták meg a hajóbaleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestét.

A szállodahajó cseh kapitányát múlt hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte. A bíróság közleménye szerint az eljárás eddigi adatai alapján a kisgéphajó vezetője ittas volt, és járművét "a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította", egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra fordult, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiment a nagyobb hajónak.

Főkép forrása:
MTI / Lakatos Péter
Címkék:
#Baleset

További cikkek