Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Így reagált a Sándor-palota Dobrev Klára vádjaira

10perc.hu
2024. 05. 23.
Így reagált a Sándor-palota Dobrev Klára vádjaira

Reagált a Sándor-palota Dobrev Klára tegnapi sajtótájékoztatójára.

A Sándor-palota határozottan visszautasította Dobrev Klára, a DK EP-listavezetőjének vádjait, miszerint Sulyok Tamás köztársasági elnök „köztörvényes bűnöző” lenne, aki a 2000-es évek elején ügyvédként a csongrádi földmaffia ügyleteiben vett volna részt - közölte a Telex.

A hivatal közleménye szerint Dr. Sulyok Tamás több mint tíz éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását, és minden tevékenységét a hatályos jogszabályok és ügyvédi esküje szerint végezte. Hangsúlyozzák, hogy Sulyok Tamásnak nincs takargatnivalója, és soha nem vett részt törvénybe ütköző szerződések megkötésében.

Az államfő bízik a magyar igazságszolgáltatásban, és úgy véli, hogy a politikai kampány részeként indított támadások rendkívül tisztességtelenek. A Sándor-palota közölte, hogy a megfelelő jogi lépéseket megteszik a rágalmazással szemben, ami valószínűleg pert jelent Dobrev Klára ellen.

Dobrev konkrétan azt állította, hogy Sulyok Tamás egy olyan csoport tagja volt, amely több mint ezer hektárnyi termőföldet juttatott külföldi kézbe strómanokon és zsebszerződéseken keresztül. Szerinte több ügyvéd is részt vett az adásvételekben, és Sulyokot egy konkrét ügylethez is kötötte, melyről csütörtökre ígért részletes bizonyítékokat.

Az MTI szerint Dobrev Klára és a DK lemondásra szólította fel Sulyok Tamást csütörtökön, egy sajtótájékoztatón.


Főkép forrása:
Sulyok Tamás (Facebook)

Hirdetés

További cikkek