385.65 Ft

355.08 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Halállistát vezetett a hétfőn késelő kislány

10perc.hu
2024. 04. 30.
Halállistát vezetett a hétfőn késelő kislány

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Bőnyben történt ügy jobban kibontakozott.

Hétfőn reggel egy 12 éves lány hátba szúrta osztálytársát a Bőnyi Szent István Király Általános Iskolában. A súlyosan sérült lányt mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapota életveszélyes. A rendőrség szerint a támadó egy listát is vezetett, amelyen azokat az osztálytársait jelölte meg, akiket meg akart ölni - írja 24.hu.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 12 éves lány a 20 cm-es pengéjű kést otthonról hozta magával, és az iskolai padjában rejtegette. Az első óra után, amikor a legtöbb diák már elhagyta a termet, a lány a késsel hátba szúrta az előtte ülő osztálytársát. A sérült lányt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel kórházba, ahol megműtötték. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják, állapota életveszélyes, de stabil.

A rendőrség elmondta, hogy a támadó lány egy listát is vezetett, amelyen az osztálytársai nevei szerepeltek. Pirossal jelölte azokat, akiket meg akart ölni, zölddel pedig azokat, akiket nem. A rendőrség a kést és a listát is lefoglalta.

Nagy Ágnes rendőr ezredes, a sajtótájékoztató szóvivője hozzátette, hogy a lány motívumait a büntetőeljárás keretében vizsgálják. A kiskorú lányt gyanúsítottként vonják felelősségre, törvényes képviselői jelenlétében.

Az esetet korábban itt írtuk meg bővebben.

Főkép forrása:
Bőnyi Általános Iskola (Facebook)

További cikkek