392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lefújásra került Orbán Viktorék konferenciája Brüsszelben

10perc.hu
2024. 04. 16.
Lefújásra került Orbán Viktorék konferenciája Brüsszelben

A rendőrség állította le a rendezvényt, amit eredetileg két naposra terveztek.

Kedden a brüsszeli rendőrség leállította az európai jobboldali elit gyűlését, melyen Orbán Viktor és több szélsőjobboldali politikus is felszólalt volna, tudta meg a Politico. Az eredetileg kétnaposra tervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON), több helyszínmódosítás után kedden vette kezdetét, és eredetileg szerdán ért volna véget. Ám két órával a rendezvény kezdete után a rendőrök kivonultak az európai negyed közelében található, Claridge nevű rendezvényhelyszínhez, és közölték a szervezőkkel, hogy a konferenciát meg kell szakítani - írja a 24.hu

A brüsszeli hatóságok később arról adtak tájékoztatást, hogy „a közrend megzavarásának veszélye miatt döntöttek a rendezvény beszüntetése mellett”.

Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli igazgatója a Politicónak nyilatkozva egy diktatúrához hasonlította a helyzetet. "Technikai okokra hivatkoznak, de valójában politikai szempontokat érvényesítenek. Azt mondták a helyszín tulajdonosának, hogy ha nem fújja le a rendezvényt, akkor kikapcsolják az áramot." 

A rendezvénynek már több napja próbáltak helyszínt találni a szervezők. Eredeti helyszínként a Concert Noble let kijelölve. Ahogyan a 24.hu is megírta, "a szervezők viszont visszaléptek, a hírek szerint azért, mert komoly nyomás nehezedett rájuk amiatt, hogy szélsőséges szervezeteknek és politikusoknak biztosítanak helyet". Ezután a Sofitel szálloda lett volna a helyszín, de azonban ők is visszamondták a megállapodást.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek