Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Reggel hó, délután havas eső hullhat

10perc.hu
2023. 11. 27.
Reggel hó, délután havas eső hullhat

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég.

A hét első napján az ország északi-északkeleti felén hószállingózás, gyenge havazás, néhol havas eső, délen kisebb eső fordulhat elő elszórtan. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, -8, -1 fok között alakulnak a minimumok, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Délután pedig 0-8 fokra van kilátás - írja az Időkép.

Keddre egy mediterrán ciklon hozhat országos csapadékot, elsősorban északon és északkeleten havazhat, máshol inkább eső lehet a jellemző. Több helyen élénk, reggel délkeleten, délután a Dunántúlon erős lehet a légmozgás. Napközben -1 és +8 fokot mérhetünk.

Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de keleten, északkeleten még előfordulhat havazás, hózápor. Az északnyugati szél megélénkül több helyen. Napközben -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön ismét többfelé lehet csapadék: északon, északkeleten vegyesen hó, havas eső, ónos eső, máshol eső. Átmeneti enyhülés kezdődik, a délies szél élénk, helyenként erős lesz. Délután -2, +11 fok várható, délnyugaton lesz enyhe, északkeleten fagyos az idő.

Pénteken is esős idő jön. Az erős déli szél hatására intenzív melegedés körvonalazódik. A csúcsértékek délen 9-17 fok között alakulhatnak, míg máshol 1-8 fokra van kilátás.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek