390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Leesik az állad, ha meglátod, mennyivel olcsóbb az osztrák pályamatrica, mint a magyar! Mutatjuk

10perc.hu
2023. 11. 22.
Leesik az állad, ha meglátod, mennyivel olcsóbb az osztrák pályamatrica, mint a magyar! Mutatjuk

Amíg itthon a márciustól bevezetendő egynapos matrica 5150 forintba kerül majd, addig a nyugati szomszédunknál mindössze 8,6 euró, azaz 3500 forint.

Magyarországon jövő március elsejétől lehet majd egy napig érvényes autópálya matricát vásárolni. A hazai autósok szerint az 5150 forintos ára miatt ennek szinte biztos, hogy nem lesz sikere. A legtöbben azt mondták, az osztrák egynaposhoz hasonló árat tartanának reálisnak – tudta meg az ATV.

Ausztriában is jövőre vezetik be az egy napig érvényes matricákat. Ezek díja, 8,6 euró lesz, ami négyszáz forintos árfolyamon nem egészen 3500 forintot jelent. Az egyik, több mint harmincezres követőtáborral rendelkező autós közösségi oldal alapítója azt mondta, hogy az autósok teljesen értetlenül állnak a napi díj mértékét látva.

"Az autós társadalom is felhördült ezen, ugyanis az egy napra megállapított ilyen mértékű díj abszolút magas, abszolút eltúlzott" - fogalmazott Papp Zoltán, az Útinform Baranya Facebook-csoport alapítója.

Az új autópálya matricával kapcsolatban a minisztérium írásban arról tájékoztatott, hogy egy uniós jogszabály kötelezi a tagállamokat az egynapos matricák bevezetésére. Ezt Lázár János miniszter közölte az éves meghallgatásán, ahol azt is bejelentette, hogy március elsejétől lehet 5150 forintos áron ezeket a matricákat megvásárolni, de arról nem nyilatkozott, hogy miért ilyen magas az ára.

Főkép forrása:
NUSZ
Címkék:
#Ausztria

További cikkek