Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kőbe vésett üzemanyagárak – de januártól jön a feketeleves

10perc.hu
2023. 10. 19.
Kőbe vésett üzemanyagárak – de januártól jön a feketeleves

Szerda után holnap sem változik a benzin és a gázolaj ára, így továbbra is 603 Ft/liter áron tankolhatjuk a 95-ös benzint és 650 Ft/liter áron a gázolajat.

Úgy tűnik, megkövült az üzemanyagok ára, hiszen szerda után péntektől sem változik a benzin és a gázolaj ára - tudta meg a holtankoljak.net. Ennek köszönhetően a már jól megszokott átlagárakon tankolhatunk a kutakon a hét második felében is: 603 Ft/liter áron a 95-ös benzint és 650 Ft/liter áron a gázolajat.

Ám ez az állapot rövidesen döbbenetes módon megváltozik és ez vélhetően üzemanyaghiányhoz vezethet majd. Ugyanis a legpontosabb számítások alapján, a januári jövedéki adó emelkedés és a teljes üzemanyagárat terhelő áfa előreláthatólag, egyik napról a másikra nagyjából 40 forintos árváltozást eredményez.

A magánfogyasztók a saját költségvetésükhöz igazodva fognak majd tankolni, legrosszabb esetben csökkentik az autóhasználatot, vagyis a megvásárolt üzemanyag mennyiségét. Az év első napja várhatóan nehézkesen indul majd, nemcsak az emelést megelőző tankolási láz miatt, hanem az akár hétszáz forint feletti üzemanyagárak miatt is.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek