Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Sosem lesz vége? A kormány újabb fél évvel meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet

10perc.hu
2023. 10. 06.
Sosem lesz vége? A kormány újabb fél évvel meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet

A rendeleti kormányzást – természetesen - az orosz-ukrán háborúra hivatkozva hosszabbítanák meg.

A kormány további 180 nappal meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet egy törvényjavaslat szerint, erre kér felhatalmazást az Országgyűléstől – olvasható a törvénytervezet összefoglalójában. A rendeleti kormányzást az orosz-ukrán háborúra, illetve a menekülők megsegítésére hivatkozva hosszabbítanák meg.

„A hazánk szomszédságában zajló orosz–ukrán háború a második világháború óta nem tapasztalt humanitárius helyzetet eredményezett, és megváltoztatta az európai gazdasági helyzetet is. A humanitárius katasztrófa kezeléséhez és a nemzetközi, gazdasági változások következményeinek kivédéséhez hazánknak továbbra is biztosítania kell a hatékony, gyors nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét.

Annak biztosítása érdekében tehát, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon a menekülő emberek segítésére, támogatására, elhelyezésére, valamint a felmerülő káros gazdasági hatások kivédése, a következmények enyhítése érdekében, továbbá annak biztosítása végett, hogy az ország mielőbb maga mögött hagyja a háború káros következményeit, a kormány a veszélyhelyzet további180 nappal történő meghosszabbítására tesz javaslatot” – áll a törvénytervezetben.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

További cikkek