Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ez a szégyen! Az osztrákok levágnak minket a nyugat-európai vasúti hálózatról

10perc.hu
2023. 09. 29.
Ez a szégyen! Az osztrákok levágnak minket a nyugat-európai vasúti hálózatról

A MÁV-nak a Budapest-Győr fővonalon a vágányzár miatt megmaradt, egyetlenként még közlekedő óránkénti nemzetközi vonatokat sem sikerült pontosan (értsd 20-30 perc késésnél kevesebbel) közlekedtetni.

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat – írta az ATV.

"Ez nem csak átszállási kényszert jelent Bécsben, hisz nyilván azért teszi ezt, mert szeretné, ha Ausztriában pontosan járnának a vonatok, tehát a késve érkező budapesti vonatra nem fognak várni" - magyarázza az osztrák állami vasúttársaság döntését közösségi oldalán Vitézy Dávid.

A korábbi közlekedésért felelős államtitkár hozzátette: felfoghatatlan számára, hogy az osztrákok jelzései után hogy nem sikerült a vonatokat olyan időpontban indítani Budapestről akár a menetrendet módosítva, hogy időben menetrend szerint odaérjenek Bécsbe.

Főkép forrása:
MÁV START
Címkék:
#Ausztria

További cikkek