391.95 Ft

362.65 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hamarosan érkezik a csok plusz? Mutatjuk az Orbán-kormány új tervét

10perc.hu
2023. 09. 14.

Szentkirályi Alexandra a Hír TV Napindító című műsorában elmondta, hogy mi jöhet az év végi határidővel kivezetett nem falusi csok után.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, hogy vannak olyan eszközök, amelyek jól működnek és azt látták, hogy azokat előszeretettel veszik igénybe a családok. Ám olyan ok is voltak, amelyeknél azt látták, hogy újításra van szükség. Hozzátette, a cél az, hogy minden vágyott gyermek meg tudjon születni Magyarországon.

Kiemelte, döntés született a már jól működő babaváró hitel, illetve a falusi csok megtartásáról, sőt kibővítéséről is. Majd felhívta a nézők figyelmét, hogy a nem falusi csokot kivezetik, azonban a helyébe egy ennél is hatékonyabban működő támogatási formát fognak bevezetni, a "csok pluszt", amiről a következő hetekben születhet döntés a kormány részéről.

Emellett elmondta, hogy az átmenet biztosított lesz, így az év végéig még a mostani csok szabályai érvényesek, utána azonban "belép ez az új támogatási rendszer", ám erről részleteket még nem árult el - írja a 24.hu.

 

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek