Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Orvosi műhiba miatt kellett amputálni egy Koszovóban megsérült magyar katona lábát? Vizsgálat is indult!

10perc.hu
2023. 09. 12.
Orvosi műhiba miatt kellett amputálni egy Koszovóban megsérült magyar katona lábát? Vizsgálat is indult!

A hivatalos közlés szerint egy, a valóságban két amputáció történt.

Nemcsak a hivatalosan közölt egy, hanem két, Koszovóban megsérült magyar KFOR-katona lábát is amputálni kellett, tudta meg a HVG. A lap azt írja: az egyik beavatkozásra a késlekedés miatt lehetett szükség, vizsgálat is indult a műhibagyanú miatt, ám annak részleteit nem tudni.

A lap emlékeztet, hogy a május 29-i sérülésekről még mindig alig tudni valamit. Ez azért lehet, mert állítólag a a KFOR-vezetés sem állt a helyzet magaslatán. Aznap szerbek támadtak rá a többségében magyar KFOR-katonákra, ezzel a magyar kormányt is kellemetlen helyzetbe hozva.

A NATO békefenntartó erejében (KFOR) részt vevő katonákat azért kellett bevetni az országban tömegoszlatásra, mert egy polgármesteri hivatal előtt a szerbek tiltakoztak az albán származású polgármester hivatalba lépése ellen.

Korábban a Honvédelmi Minisztérium arról írt közleményében: „A hősiesen helyt álló honvédek közül a legtöbben már otthonukba távozhattak, felépülésük nyomon követése folyamatos, két katona állapota azonban továbbra is súlyos, további kórházi kezelést igényel. Felépülésük érdekében a Magyar Honvédség és a katonaorvosok a legjobb tudásuk szerint mindent megtesznek”.

Főkép forrása:
X(Twitter)

További cikkek