388.47 Ft

358.57 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A magyarok változást várnak az oktatásban

10perc.hu
2023. 09. 06.

Az Education Monitor 2023 kutatás az Ipsos Global megbízásából készült 29 ország összesen 23.248 felnőttkorú lakosának bevonásával, országosan reprezentatív mintákon.

A magyar felnőttkorú lakosság elégedetlen az ország oktátási rendszerének jelenlegi formájával, az oktatás minőségével. A nemzetközi, 29 országos kutatás eredményei azt mutatják, hogy a legtöbb szempont szerint Magyarország az utolsók egyike a sorban, legyen szó a tanárok megbecsültségéről, megfelelő erőforrásokról és felszerelésekről, vagy akár egyenlő esélyekről – és a helyzet csak romlott az elmúlt időszakban.

Szingapúrban és Írországban a legmagasabb azok aránya, akik elégedettek iskolájukkal. Míg Magyarország a legkevésbé elégedett, kétharmaduk rossznak minősíti oktatási rendszerét. Tízből kevesebb mint egy (8%) írja le jónak az oktatási rendszerét, kétharmaduk (67%) pedig rossznak. Magyarország az az ország is, amely leginkább azt állítja, hogy a politikai/ideológiai elfogultság az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az oktatásnak szembe kell néznie.

Főkép forrása:
ATV

További cikkek