Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Na, ehhez tényleg pofa kell! Fizetős lehet a Megyeri híd és a Deák Ferenc híd is!

10perc.hu
2023. 09. 02.
Na, ehhez tényleg pofa kell! Fizetős lehet a Megyeri híd és a Deák Ferenc híd is!

Ha mindez megvalósul, akkor, aki használni akarja a hidat, annak minimum egy 10 napos matricát kellene vennie 5500 forintért.

A Budapestet elkerülő M0-s autóúton ugyanis két Duna-híd is van, északon a Megyeri híd, míg délen a Deák Ferenc híd. Ezt a két hidat tenné fizetőssé a kormány: a tervet az Építési és Közlekedési Minisztérium tette közzé a kormány honlapján, eszerint az M0-s autóút teljesen díjköteles lesz.

Az rtl.hu megnézte a tervezetben szereplő, fizetőssé nyilvánítandó kilométerszelvényeket, és azok alapján is egyértelmű, hogy a tervek szerint a hidak is részei lesznek a díjköteles szakasznak. Ha mindez megvalósul, akkor aki használni akarja a hidat, annak minimum egy 10 napos matricát kellene vennie 5500 forintért, vagy – ha többször tenné meg ezt – akkor egy éves vármegyematricát 5720 forintért. Az M0-s több szakaszán ugyan most is fizetni kellett, de jelenleg az érintett hidakon az első lehajtóig ingyenes lehetett autózni.


Aki használni akarja északon a Megyeri és délen a Deák Ferenc hidat (képünkön), annak vagy egy 10 napos matricát kell vennie 5500 forintért, vagy egy éves vármegyematricát 5720 forintért    Fotó: Magyar Építők


„Azoknak az úthasználóknak, akik rövidebb szakaszokon közlekednek rendszeresen és nem rendelkeznek matricával – számukra született meg a vármegye matrica. Minden budapesti és Pest vármegyei lakos rendelkezésére áll az 5.720 Ft-os vármegyematrica ahhoz, hogy egész évben igénybe vegye a vármegyében található gyorsforgalmi utak nyújtotta gyorsabb, biztonságosabb úthasználati lehetőséget” - írta az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Főkép forrása:
Magyar Építők

További cikkek