388.05 Ft

358.31 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Úgy vizsgáztatták a státusztörvényből a tankerületi vezetőket, hogy annak végrehajtási rendelete még mindig nem ismert

10perc.hu
2023. 08. 29.
Úgy vizsgáztatták a státusztörvényből a tankerületi vezetőket, hogy annak végrehajtási rendelete még mindig nem ismert

A BM azt közölte, hogy a tankerületi vezetők a törvény, illetve az iskolai KRÉTA-rendszer alkalmazásának ismeretét vizsgáló, felelet-kiválasztós kérdésekre válaszoltak.

Státusztörvényből vizsgáztatta a Belügyminisztérium (BM) a tankerületi vezetőket úgy, hogy a részletszabályok még meg se jelentek, az új pedagógus életpályatörvény végrehajtási rendelete még nem is ismert az érintettek előtt – írja a Népszava. 

Egy tanévnyitás előtti értekezleten eligazítást tartott a BM az új pedagógus életpályatörvényről. A tankerületi igazgatóknak egy kérdőíves felmérés keretében arról is számot kellett adniuk, mennyire ismerik az új jogszabály egyes rendelkezéseit. A BM azt közölte, hogy a tankerületi vezetők a törvény, illetve az iskolai KRÉTA-rendszer alkalmazásának ismeretét vizsgáló, felelet-kiválasztós kérdésekre válaszoltak.

A BM tájékoztatása szerint azt vizsgálták, hogy a tankerületi igazgatók naprakész információkkal rendelkeznek-e a státusztörvénnyel összefüggő feladatokról (tájékoztatás, nyilatkozattétel, illetménymegállapítás, végkielégítés).

Közben az iskolák tantestületei azt hiányolják, hogy úgy kell elkezdeni pénteken az új tanévet, hogy a státusztörvény végrehajtási rendelete még mindig nem ismert. Ugyanúgy, mint a tankerületi vezetők vizsgájának eredménye.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek