Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lincshangulat Gyömrőn! Kutyák marcangolták a 16 éves Hannuskát

10perc.hu
2023. 08. 16.
Lincshangulat Gyömrőn! Kutyák marcangolták a 16 éves Hannuskát

Két kutya rátámadt a pórázon sétáló foxira, olyan brutálisan összeharapdálták a tragikus sorsú ebet, hogy el kellett altatni.

Két kutya kiszökött a hétvégén a gyömrői Kossuth utca egyik udvaráról, és szétmarcangolta a 16 éves, pórázon sétáltatott kis foxit. A támadás olyan vad és heves volt, hogy szemtanúk sokkot kaptak. Hannuska gazdája, egy 70 éves néni pedig tehetetlen volt.

A póráz végén szinte alig látta a segítségért síró kiskutyáját. A foxi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni. Az eset óriási felháborodást váltott ki a városban, sokan vérét vennék az agresszív ebek gazdájának.

Az AcNews információja szerint a közfelháborodás hatására a kutyákat a gazdája elvitte Gyömrőről. Hannuska gazdái pedig rendőrségi feljelentést tettek. "Sajnos semmi intézkedés még nem indult a kutyatartó ellen. Egyelőre semmiféle bírságot nem szabtak ki a kutyák gazdája ellen" - mondta el a 10perc.hu kérdésére Karászi Tímea, Hannuska gazdája. 

Úgy tudjuk, nem ez volt az első eset, hogy ezek az ebek agresszíven viselkedtek. Gyenes Levente Gyömrő polgármestere elismerte: városukban az elmúlt napokban több kutyatámadás is történt. Az áldozatok szintén négylábúak, volt olyan kistestű kutya, akit gazdája szeme láttára tépett szét nagyobb fajtársa. ”Igyekszem csillapítani a felkorbácsolt kedélyeket, miközben a hivatal szabálysértési irodáját még hatékonyabb fellépésekre szólítottam fel – magyarázta a polgármester.

Egy másik, a Lengyel utcában történt kutyatámadás miatt a gyömrői önkormányzat rekordösszegű – 700 ezer forint – bírság megfizetésére, és a kerítés javítására kötelezte az állattartót. Aki a bírságról szóló határozat átvételét megtagadta. Ezért azt a NAV hajtja be.

Főkép forrása:
Facebook

További cikkek