Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Húsvétkor is ételt oszt a budapesti büfés

10perc.hu
2023. 04. 07.
Húsvétkor is ételt oszt a budapesti büfés

Legutóbb karácsonykor, amikor 500 adag székelykáposztát és süteményt osztott ki, akkor megígérte Pintér Péter, hogy ebből hagyomány lesz.

Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének üzemeltetője legutóbb karácsonykor szervezett ételosztást. Úgy döntött, hogy nem várja meg a következő karácsonyt, ezúttal ugyanis 500 adag sertéspörkölttel kíván hozzájárulni a rászorulók húsvétjához.

„Legutóbb karácsonykor, amikor 500 adag székelykáposztát és süteményt osztottunk ki, akkor megígértem, hogy ez hagyomány lesz és mivel egy nagyobb ünnep következik, a kis csapatommal ismét megnyitjuk a büfét a rászoruló családok, az időseket és mindenki előtt, akinek ezzel tudunk egy kicsit segíteni!” – kezdte Péter, a büfé tulajdonosa.


Peti úgy véli, az embereknek mindig segítenie kellene egymást, ha kell, pénzzel, ha kell, egy lángossal     Fotó: 10perc.hu


A jótékonykodás attól kezdve fontos a Bakancsos piac büféjének üzemeltetője számára, amióta megnyitottak és azt látta, hogy emberek a kukából esznek. Ezt azóta sem hagyja senkinek, aki éhes és nincs pénze ételre, azt mind vendégül látja, még ha éppen nincs is ünnep vagy ételosztás. De most szélesebb körben szeretne segíteni, így – mint ahogy fogalmazott – családokat, időseket, gyakorlatilag bárkit szeretettel vár húsvét vasárnap 13 órától a Bakancsos piac büféjében.

„A húsvéti ételosztás egy nagyobb volumenű dolog, de gyakran tartunk olyan napokat, amikor minden gyermek kap például egy ajándék palacsintát. De arra is nagyon odafigyelünk, hogy mindenki elégedetten távozzon tőlünk. Ehhez nem kell más, mint finom étel, nagy adagok és persze korrektség és vendégszeretet” – számol be Péter.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek