Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Jön az 500 forintos fagyi!

10perc.hu
2023. 03. 26.
Jön az 500 forintos fagyi!

A tavalyi árakhoz képest minimum 10-15 százalékos emelkedésre számítanak a szakemberek a fagylalt esetében.

Ki emlékszik már arra, hogy annak idején egy kisebb gombócos fagyit akár 50 fillérért is ehetett Magyarországon? Most a cukrászszakma előrejelzése szerint akár 500 forint is lehet egy gombóc fagyi nyáron. Maga a gombóc 5 dekás

A tavalyihoz képest 10-15 százalékos drágulásra számít a Cukrász Ipartestület, elsősorban az energiaárak emelkedése miatt. A legtöbb cukrászda rezsiszámlája a sokszorosára emelkedett az előző évekhez képest. Egy cukrász arról beszélt az RTL Híradónak, hogy a forgalom visszaesésére számítanak, ezért még drágábban nem adhatják, így viszont alig fognak pénzt keresni a fagyin.



„Szeretnénk ezt az ötszáz forint körüli árat megtartani, de mindez alapanyagár függő. A legjobb példa erre a cukor ára, ami szinte száz forintos különbségeket produkál” – állította Raus Csaba, a Virág Cukrászda tulajdonosa.

Ugyanakkor az Olaszországból behozott gyümölcspüré akár ezer forinttal is drágább lett tavaly óta. Ráadásul a legtöbb cukrász arra számít, hogy az elszálló infláció miatt egyre kevesebb vendégük lesz, hiszen a hetente már nem fér bele a családok kasszájába a két-három alkalommal elfogyasztott többgombócos fagylalt.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek