Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Durva áremelés jön áprilistól! Majdnem 50 százalékkal drágábban visz ki a busz a reptérre

10perc.hu
2023. 02. 22.
Durva áremelés jön áprilistól!  Majdnem 50 százalékkal drágábban visz ki a busz a reptérre

A Deák tér és a Liszt Ferenc repülőtér között közlekedő 100E busz új tarifája 1500-ról 2200 forintra emelkedik április 1-től.

Eddig sem volt olcsó, de rövidesen már aranyárban utazhatunk a BKK reptéri járatával. A Budapesti Közlekedési Központ a növekvő infláció, illetve a gyenge euró-forint árfolyam miatt 1500-ról 2200 forintra emeli a repülőtéri vonaljegy árát 2023. április 1-től – adta hírül a Budflyer.

A BKK 2019-es felmérése szerint a járat utasainak nyolcvanhárom százaléka külföldi, akik csak alkalmi jelleggel használják a társaság szolgáltatásait, éppen ezért kevésbé érzékenyek a jegy árára. A jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok áraitól.

Továbbá a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kezdeményezésére április 1-jével megszűnik a metrószakaszjegy, az átszállójegy, a kiegészítő heti Budapest-bérlet, a Budapest-hetijegy és az 5/30 napijegy, mert ezek forgalma csekély volt és nagyrészt jól helyettesíthetők a meglévő, jól ismert jegyekkel és bérletekel.

Főkép forrása:
BKK

További cikkek