Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem állnak le a pedagógusok, a választások után is folytatják a sztrájkot

10perc.hu
2022. 03. 22.
Nem állnak le a pedagógusok, a választások után is folytatják a sztrájkot

A tanárok és az őket képviselő szakszervezetek kormányváltás esetén is folytatják a tiltakozást, ha a munkateher- és bérköveteléseikkel kapcsolatban nem lép a hatalom.

Továbbra is sztrájkolnak a pedagógusok, ugyanis egyrészt továbbra sem teljesültek a követeléseik – csökkentett munkaterhek és a minimálbérhez igazított bértábla –, másrészt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) jelezte, a kormány csak a választások után folytatná az egyeztető tárgyalásokat.

Nos, a jelenlegi tiltakozás létszámáról természetesen megy a számháború, ugyanis a két szakszervezet szerint a pedagógusok 25-30 százaléka, míg az EMMI szerint csak 10-12 százaléka vesz részt a sztrájkban. Egy dolog szempontjából mindegy, hogy kinek van igaza, ugyanis a PDSZ és a PSZ bejelentette, abban az esetben sem fognak felhagyni a tiltakozással, ha kormányváltásra kerülne sor.



„Ha az új kormány legyen bármilyen összetételű, az április 3-i parlamenti választás után sem tesz azonnali lépéseket a pedagógus szakszervezetek munkateher- és bérköveteléseivel kapcsolatban, az érdekképviseletek újabb tiltakozó és figyelemfelhívó akciókkal állhatnak elő – nyilatkozta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

A szakember elmondta, nem engedhetik meg azt, hogy addig senki se foglalkozzon a padlón lévő oktatás és a lassan elviselhetetlen szakemberhiánnyal bíró pedagógusszakma ügyeivel, amíg megalakul az új kormány, megalakul az új parlament és a képviselők meg a miniszterek, államtitkárok visszajönnek a nyári szabadságukról.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek