Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kevés eső, de hűvös idő a hétvégén!

10perc.hu
2021. 10. 08.
Kevés eső, de hűvös idő a hétvégén!

A csúcsértékek már mindenütt 20 Celsius-fok, néhol 10 fok alatt alakulnak, sőt, hajnalban helyenként mínuszokra is számítani kell az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Ma az ország déli felén továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutánig a Nagykanizsa-Szeged vonaltól délre továbbra is lehet még gyenge eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, míg napközben 12-18 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős, a déli megyékben, később északkeleten is változóan felhős lesz az ég. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 9 fok között alakul, de elsősorban az északkeleti megyékben a derült, szélcsendes helyeken mínusz 2 fokot is mérhetnek. Délután 10-15 fok várható.

Vasárnap az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de elsősorban a déli megyékben és a Tiszántúlon erősebben megnövekedhet a felhőzet. A Dél-Alföldön és a Tiszántúlon több helyen, másutt elvétve valószínű eső, záporeső. A nappali csúcsértékek 9 és 14 fok között alakulnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek