Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ősziesre fordul az idő

10perc.hu
2021. 09. 27.
Ősziesre fordul az idő

Zivatarokkal, sok esővel indul a hét, ezzel együtt a meleg is mérséklődik, a hét második felében a maximumok már többfelé 20, a minimumok pedig 5 Celsius-fok alatt alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján végleg ősziesre fordul az idő. Ma napsütés már csak az északkeleti tájakon várható, máshol sok lesz a felhő. Délelőtt főként az északi és középső tájakon, később már délebbre is várhatók záporok, zivatarok.

Kedden és szerdán napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. A nap első felében szórványosan, második felében már csak helyenként valószínű eső, zápor, néhol zivatar, esti óráktól a Dunántúlon már többfelé hullhat csapadék. Hajnalban 7-16, délután 21-26 fokot mérhetnek.

Csütörtökön a Dunántúlon már délelőtt határozottabban csökkenhet a felhőzet, másutt, főleg a Tiszántúlon estig még közepesen, vagy erősen felhős maradhat az ég. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél, míg napközben 14-21 fokig melegszik a levegő.

Pénteken, október elsején hajnalban is kialakulhatnak pára-, ködfoltok, napközben helyenként előfordulhat záporeső. Hajnalban 2-13, a délutáni órákban 17-22 fok várható.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek